Fotograf: Pexels

Bambusers vilda börsdag – här är nyheten som skickar upp aktien över 50%

Livevideo-bolaget Bambuser står för en enorm rusning på torsdagsbörsen.

TV-utrustningsbolaget Net Insight har ingått ett partnerskap med Bambuser för att erbjuda en remote production-lösning där mobila enheter och TV-kameror för professionellt bruk ska kombineras för att skapa liveproduktioner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom att kombinera Net Insights plattform för kontribution över internet, Nimbra VA, med Bambusers mobila live streaming-plattform ska kostnaden för direktsända events sjunka drastiskt.

"Att kombinera fast och mobil kontribution är nyckeln till bättre produktioner och att samtidigt sänka den operativa komplexiteten", säger Maryam Ghahremani, vd på Bambuser, i en kommentar.

"Associated Press ser fram emot att använda den nya lösningen för att livesända stora nyhets-, sport och underhållningsevenemang sömlöst, tillförlitligt och kostnadseffektivt med olika kameror, oavsett om innehållet filmas med en mobilkamera eller en professionell videokamera, säger Sandy Macintyre, VP News på Associated Press, som både är investerare och kund hos Bambuser.

First North-listade aktien lyfter 53 procent (klockan 16.36) på torsdagsbörsen i spåren av nyheten. Rusningen innebär att facit sedan årsskiftet nu är positivt, upp närmare 30 procent.

Följ Bambusers aktie i realtid här på VA Finans.

Läs även: Tipset: Fyndläge i en av börsens främsta högutdelare

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST