Fotograf: Skärmdump New York Times/Pixabay

”Jag ingår i motståndet inom Trump-administrationen” – öppen revolt får presidenten att rasa

En högt uppsatt regeringstjänsteman inom Vita Huset har i en debattartikel i The New York Times uppgett att det råder ett inre motstånd mot president Donald Trump.

Med rubriken ”Jag ingår i motståndet inom Trump-administrationen”, beskrivs det hur personerna runt Trump vill fortsätta driva en konservativ agenda men att hindret i vägen är själva presidenten.

”Trots att han valdes in som republikan visar presidenten en liten affinitet för ideal som länge varit kännetecken för konservativa; fria sinnen, fria marknader och fria människor”, skriver den anonyma personer och fortsätter:

”Utöver hans ständiga framförande av tanken att pressen är ’folkets fiende’, så är president Trumps impulser generellt sett handelsfientliga och demokratifientliga”, heter det.

Bara några timmar senare kom Trump att framföra sin kritik på Twitter genom att kalla den anonyma personen för landsförrädare.

Därutöver vill Trump att New York Times avslöjar identiteten på personen.

”Times måste på nationella säkerhetsgrunder överlämna honom/henne till regeringen omedelbart”, twittrade Trump. 

Efter att artikeln publicerades på onsdagen ska tjänstemän på Vita Huset ha ställt in eftermiddagsmöten för att i stället försöka identifiera visselblåsaren. Vissa ur personalen lär ha kontaktat reportrar för att ta reda på vem som känner till vad, enligt Wall Street Journal.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.