ANNONS
Oscar, Karin och Peder på familjeföretaget InterEast.

Familjeföretag: En resa mellan generationer där ”mamma” och ”pappa” inte gäller på jobbet

Att arbeta i ett familjeföretag har sina utmaningar, stora som små. Här berättar Karin Törnqvist, grundare och CFO på logistikföretaget InterEast från Göteborg, om ett företag mitt i en generationsväxling, och hur det är att ha familjen på jobbet.

Karin och Peder Törnqvist startade InterEast i en källare 1992. De hade varit gifta sedan 1984 och kommer båda från familjer där entreprenörskap och logistik går i arv. Karins pappa var entreprenör och Peders pappa jobbade inom frakt på Stena Line i många år. Kort efter starten var det dags för InterEast att börja expandera och de startade ett kontor i Rumänien där flera kunder hade produktion. Tanken att vara på plats där kunderna finns är fortfarande en viktig strategi i företaget – idag har InterEast kontor även i Turkiet.

"Vi fick fundera mycket på hur vi skulle lösa det praktiska eftersom jag arbetade i Sverige och Peder ansvarade för etableringen i Rumänien. Det fanns ju inte tillgång till mobiler eller mail på samma sätt och vi kom fram till att bästa tiden att ringa varandra var klockan två på natten när Rumäniens telefonnät fungerade som bäst. Vi förberedde långa listor, med beslut som skulle tas och problem som skulle lösas, som vi gick igenom. Ibland undrar jag hur vi orkade och det har nog mycket att göra med att vi båda är entreprenörer och vet vad som krävs", säger Karin om företagsstarten.

I samband med InterEasts 20-årsjubileum år 2012 började Karin och Peder fundera på hur företaget kunde utvecklas vidare och om det var dags att föra InterEast vidare i familjen. Med extern hjälp från Grant Thorntons affärsrådgivare Helena von der Esch fick man stöd i dessa funderingar kring ägarfrågor och ägarförändringar. Den äldste sonen Oscar bodde vid tillfället i Hong Kong och arbetade för DHL, han fick snart ett samtal med frågan – är det inte dags att komma hem?

Grant Thornton

Grant Thorntons certifierade affärsrådgivare har bred kunskap och lång erfarenhet av att ge råd åt företag och deras ägare. Som revisorer och konsulter har rådgivarna arbetat med en rad företag i olika branscher och företagsägare med olika utmanande situationer. Där rådgivarna själva inte har tillräckligt djup specialistkompetens säkerställer de att rätt expertis kopplas in för att hjälpa dig med din utmaning eller lösa ditt problem. 

Läs mer om Grant Thornton här! 

"Vi hade långa diskussioner med Oscar om att han skulle ta över och hur vi skulle gå tillväga, alternativet var att sälja bolaget men det har vi alltid sett som en sista utväg. Efter ett tag sa Oscar ja och då började arbetet med generationsskiftet", berättar Karin.

Fördelarna med att vara ett familjeföretag är många. Beslutsvägarna är i de flesta fall snabba och det går förhållandevis enkelt att ställa om efter kundernas behov, något som kan vara svårare för större konkurrenter. Men att driva företag är inte alltid en dans på rosor. Trots att affärerna har gått bra över tid har familjen fått hantera en rad olika utmaningar under åren. Vid en tidpunkt blev de t ex medvetna om att ledarskapet inte var nog tydligt. Och var drar man gränserna i ett familjeföretag där alla även har en personlig relation med varandra? Här kan Grant Thornton komma in och hjälpa till med strategisk rådgivning, exempelvis kring planering och prioritering för att utföra affärsstrategier på ett effektivt sätt.

Det är av stor vikt att företagets ledning och organisation förbereder sig inför ett ägarskifte, och det måste förankras med hela familjen. En ägarförändring ställer höga krav på företagsledningen och innebär många gånger en stor personlig och emotionell omställning för ägaren.

"Det är klurigt för medarbetare när flera i familjen är aktiva i bolaget samtidigt. Även om det var Peder som var vd fram till i våras så lyssnar alla anställda lika mycket på oss andra. För oss var det viktigt att ge Oscar en bra start när han tog över som vd, därför flyttade jag och Peder våra arbetsplatser till ett kontorshotell utanför InterEasts lokaler. Det gjorde att Oscar enklare kunde skapa sin roll i företaget och gentemot medarbetarna, samtidigt som jag och Peder hamnade mer bakom kulisserna."

InterEast är ett av många företag som insett värdet av extern rådgivning. Grant Thornton stöttar i den långsiktiga utvecklingen av verksamheten och rådger ägare och styrelse i olika frågor som rör aktivt ägarskap och styrelsearbete.

Läs mer om Grant Thorntons tjänster för ett lyckat ägarskifte här.