Hedgefondsprofilen Mitteregger: Köp 2 svenska bolag med triggers i närtid

Max Mitteregger ser läge för klipp trots skakig börs.

Max Mitteregger, som förvaltar fonden Gladiator, anser att börsen känns ”skakig” med hänvisning till många års uppgång och höga värderingar. I en intervju i DI:s webb-TV-program Börsmorgon pekar han dock ut två svenska bolag med framtiden för sig.

Dels försvarskoncernen Saab där han ser en möjlig order som trigger för aktiekursen. Bolaget konkurrerar med Lockheed Martin om att leverera skolflygplan till USA.

”Får man ordern har man mycket att göra många år framöver. Beskedet kan komma imorgon eller de närmaste veckorna”, säger han till DI.

Om utfallet blir negativt för Saab anser han å andra sidan att aktien ska ned 20 procent innan den blir köpvärd igen.

Det andra köptipset är läkemedelsbolaget Hansa Medical, som också väntar på besked från USA. Först väntas besked från ytterligare fas II-resultat och sedan amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

”Det finns en väldigt stor potential i det här bolaget och jag är beredd att vänta på den, även om man skulle få vänta ett år till”, säger han till DI.

Läs även: Aktienestorn Max Mitteregger tror på en stökig höst på börsen


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.