Fotograf: Kiichiro Sato/AP

Elon Musk i vredesutbrott på sin egen fabrik: Dunkade pannan i fronten på bilen

Strulet med att rulla ut Teslas första massmarknadsbil, Model 3, på marknaden sliter hårt på bolagets grundare Elon Musk.

Nyligen berättade han öppenhjärtigt i en intervju med New York Times att senaste året varit ”det svåraste och mest smärtsamma i karriären”.

Senaste tecknet på att Musk inte är i balans är ett utbrott på Teslas fabrik i Fremont i Kalifornien som Wall Street Journal rapporterar om. I våras ska bägaren ha runnit över för Tesla-grundaren när han märkte att löpande bandet stannade så fort någon kom nära.

När Musk frågade sina underordnade om varför ska de ha förklarat att det är en säkerhetsfunktion som styrs av sensorer. Svaret gjorde Musk så arg att han dunkade sin panna i fronten på en bil (”head-butted a car”), skriver WSJ.

”Jag kan inte se hur det här skadar mig”, ska han ha sagt enligt WSJ.

”Jag vill bara att bilarna ska fortsätta röra sig.”

Representanter för Tesla säger till Business Insider att han markerade med huvudet på bilen, iförd en hjälm, för att visa att det inte var förknippat med någon fara.

Problemen med Model 3 har varit en huvudvärk för Musk en längre tid. Så sent som i dag kom nyheten att Tesla inte har nått upp till målet om en veckoproduktion av 6 000 Model 3-bilar under slutet av augusti. Totalt framställde bolaget 6 000 bilar under sista veckan i augusti, varav 4 300 var Model 3-bilar. Det uppger källor till Electrek.

Samma personer tillägger dock att Tesla är på väg att nå målet om mellan 50 000-55 0000 tillverkade Model 3 under det tredje kvartalet.

Läs även: Huffington till Musk: ”Du har ett galet föråldrat och ineffektivt sätt att använda mänsklig energi”


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.