Efter vd-avhopp, sparpaket och stängda butiker – Lindex går på digital storoffensiv

Klädkedjan Lindex siktar på att dubbla försäljningen på nätet.

Klädkedjan Lindex, som ingår i finska Stockmann, har gjort nya digitala satsningar och siktar på att dubblera försäljningen på nätet. Det skriver Dagens industri som träffat den nytillträdde vd:n Susanne Ehnbåge.

Lindex redovisade 2017 en vikande försäljning, ett besparingsprogram på nära 100 miljoner kronor, en avhoppad vd, stängda butiker och minskad rörelsevinst. Men under 2018 vände utvecklingen och bolaget redovisade en stark försäljningsökning, bättre rörelseresultat och e-handel som ökade med 66 procent.

”Vi ligger på plus och den bollen ska vi inte tappa bort. Orsakerna bakom den positiva trenden är bland annat att vi har tagit fram ett mode som passar Lindex kundgrupp bättre. Ett viktigt fokus framöver är att fortsätta utveckla vår digitala affär och satsningarna har börjat bära frukt. Nu är ambitionen att fördubbla försäljningen via webben”, säger Susanne Ehnbåge till tidningen.

Säljer via externa online-partners

Lindex utökar sitt online-erbjudande tillsammans med den globala plattformen Asos som nu erbjuder ett urval av Lindex underkläder och nattplagg till kunder globalt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lindex har nyligen inlett samarbete med externa online-partners. Lindex är nu en del av Asos utbud av internationella varumärken, vilket gör Lindex produkter tillgängliga i fler än 200 länder. Tidigare i sommar inledde bolaget även ett samarbete med Nelly som erbjuder ett urval av Lindex underklädessortiment.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST