Volvo Cars vill få Teslavärdering på börsen

Volvo Cars förtjänar att värderas som Tesla, snarare än som ett vanligt bilföretag, anser ledningen.

Under helgen väntas beslutet om en börsnotering av Volvo Cars bli taget, skriver Dagens industri i fredagens tidningsutgåva.

Närvarande vid mötet kommer högt uppsatta Geely-företrädare vara och det mesta pekar det på att det blir en börsnotering av bilföretaget i Stockholm.

”Börsrevisorn utsedd av Nasdaq Stockholm har gått genom bolaget samt noteringsplanerna och gett grönt ljus”, sade en av källorna till Di.

Volvo Cars uppges komma att sikta på att få till en värdering på över 270 miljarder kronor, något företaget kan åstadkomma endast genom marknadsföring av sig själva som ett teknikföretag snarare än en traditionell biltillverkare, enligt uppgift. Bolaget säger sig förtjäna att värderas som Tesla snarare än som andra traditionella  biltillverkare.

Efter att beslut om notering blivit taget är tidplanen att Volvos ägare Li Shufu ska kunna ringa i börsklockan i Stockholm antingen i december eller efter årsskiftet, skriver Di.

I samma artikel informeras det också om att Volvo Cars vd Håkan Samuelsson inte kommer att fortsätta efter att kontraktet löpt ut under 2020. Hans ersättare väntas bli externt rekryterad.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST