Svenska Linkedin-chefen: Så använder du plattformen på rätt sätt

Lisa Gunnarsson är nordisk chef för Linkedin. I lunchpodden ”Min bästa idé” delar hon med sig av sina bästa tips för hur du sticker ut på det digitala nätverket.

Medan Facebook har hamnat i blåsväder och drabbats av digital backlash med vikande engagemang bland användare har den digitala plattformen Linkedin klarat sig betydligt bättre.

”Antalet användare, och engagemanget i form av gillanden och kommentarer, fortsätter bara att öka”, berättar Lisa Gunnarsson, nordisk chef för Linkedin.

Kanske har det att göra med att Linkedin framstår som en mer seriös plattform jämfört med Facebook och där användarna framförallt hänger av yrkesmässiga skäl. Men hur ser jag till att få ut mesta möjliga av att vara på Linkedin?

”Den allra första frågan att ställa sig är vad vill du vill uppnå med att vara där?”

Fundera igenom ordentligt hur du egentligen vill spendera din arbetstid. Var du vill vara om fem år?

”Då kan du också börja fundera på hur du ska använda vår digitala plattform för att nå dit.”

Det handlar bland annat om att systematiskt börja bygga upp och utvidga ditt nätverk med rätt personer för att försöka uppnå dina långsiktiga mål.

”Och verkligen tänka nätverk i bredare form än bara människor som du redan känner.”

Dessutom är Linkedin fortfarande så pass ny som digital plattform att det finns en massa utrymme att sticka ut och våga ta plats, anser hon.

”Titta bara på det engagemang som till exempel entreprenören Per Holknekt eller skådespelerskan Regina Lund har lyckats skapa under de senaste åren!”

Ett annat tips från Lisa Gunnarsson är också att se på Linkedin som en plattform för en konstant utbildning:

”Lärande är numera en process som pågår ständigt och du är bara så relevant som den kunskap du bidrar med i morgon. Så fundera på vilka människor du behöver ha kring din digitala lägereld för att helt enkelt hela tiden bli smartare?”

Lyssna till hela samtalet med Lisa Gunnarsson i lunchpodden ”Min bästa idé” för att höra mer om varför du ska våga våga dela med dig av din kunskap. Och var Linkedin är om fem år.

Följ Ulf Skarins dagliga luncher på Instagram med personerna vars idéer bygger det nya näringslivet.

 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant