Fotograf: Johan Nilsson / TT

Storaffär i digitala försäkringar – uppköpsbud på börsnoterade Insplanet

Zmarta lämnar ett rekommenderat kontanterbjudande till aktieägarna i First North-listade Insplanet.

Daniel Soussan startade tillsammans med Richard Båge jämförelsesajten Insplanet. Nu säljer han sitt bolag till konkurrenten Zmarta.

Zmarta vill köpa samtliga utestående aktier i Insplanet till ett pris om 13:00 kronor kontant per aktie. Det totala värdet av erbjudandet uppgår till cirka 176 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. Budkursen motsvarar en premie om cirka 20 procent jämfört med stängningskursen om 10:80 kronor för Insplanet-aktien på First North den 30 augusti.

Den oberoende budkommittén i styrelsen för Insplanet rekommenderar enhälligt aktieägarna i Insplanet att acceptera budet. Alloka, Investeringshuset i Stockholm, Peter Ahldin och Richard Båge som tillsammans innehar cirka 80,7 procent av aktierna och rösterna i Insplanet, har åtagit sig att acceptera erbjudandet.

Zmarta är en digital aktör inom jämförelse av privatekonomiska tjänster i Norden, med fokus på privatlån, bolån, elavtal och försäkringar samt tillhörande områden.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant