Fotograf: Glenn Stubbe/TT

Uppgifter: Jätteaffär lockar dryckesjättar till cannabisbranschen

Efter att Coronas ägare i mitten av augusti gjorde en jätteinvestering i det kanadensiska cannabisbolaget Canopy Growth har flera sprit- och dryckesbolag fått upp ögonen för liknande bolag i landet. Det uppger en av Kanadas största tidningar.

I Kanada har senaten röstat för att marijuana ska bli lagligt i landet för så kallat rekreationssyfte från och med den 17 oktober.

Det amerikanska dryckesföretaget Constellation, som bland annat ligger bakom ölmärket Corona, förbereder sig för att ta en position på marknaden.

I mitten av augusti mitten ökade Constellation sin ägarandel i det börsnoterade kanadensiska bolaget Canopy Growth, som odlar och säljer medicinsk marijuana, till 38 procent genom en investering på motsvarande drygt 35 miljarder kronor.

Enligt CNBC väntar sig Constellation att cannabis så småningom kommer att legaliseras i USA.

Nyheten om investeringen fick aktierna i Canopy Growth att stiga med drygt 30 procent. Constellations aktie föll däremot med drygt 6 procent.

Efter Constellations affär har fler sprit- och dryckesbolag fått upp intresset för cannabisbranschen, uppger källor för The Globe and Mail, som är en av Kanadas största tidningar.

Tidningens källor uppger att företagsledare från Anheuser-Busch InBev, Pernod Ricard, Heineken, Coca-Cola och Diageo har närmat sig cannabisproducenter.

Enligt sajten Seeking Alpha bedömer analytiker dock inte att intresset sträcker sig till uppköp, utan snarare delägarskap eller joint ventures.

LÄS ÄVEN: Nu kan marijuana handlas på börsen


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.