Fotograf: Chris Lawton/Unsplash

Uber satsar hårt på 2 hjul

"Under rusningstiden är det väldigt ineffektivt att ett block av metall på ett ton skall flytta en person tio kvarter."

Uber kommer att fokusera mer på elektriska mopeder och cyklar framöver istället för bilar även om det kan skada lönsamheten. Det rapporterar BBC och hänvisar till vd Dara Khosrowshahi.

Khosrowshahi motiverar beslutet med att cyklar och mopeder passar bättre i tätbebyggda områden. Han bedömer också att användarna kommer att utnyttja tjänsten för kortare resor i framtiden.

"Under rusningstiden är det väldigt ineffektivt att ett block av metall på ett ton skall flytta en person tio kvarter", säger han till Financial Times.
"I det korta perspektivet så kanske det inte är en vinnare för oss finansiellt, men strategiskt på lång sikt så tror vi att det är helt rätt väg för oss."

Uber har också på senare tid investerat i flera bolag inom just cykelområdet. Satsningen Jump med elektriska cyklar finns i totalt åtta amerikanska städer däribland New York och Washington. Inom kort väntas satsningen också komma till Berlin i Europa.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.