Fotograf: Andreas Elgstrand/Resumé

HBTQ-aktivisten som blev styrelseproffs: Väl igenom glastaket är jag där på egna meriter

Att vara lesbisk inom näringslivet har varit till hennes fördel samtidigt som det varit till nackdel att vara kvinna, säger forna Pride-generalen Helena Westin om sin karriärsresa.

Även om det var en självklarhet för Helena Westins familj att hon en dag skulle bli en ledare och styrelseproffs tog det ett tag innan hon insåg det själv.

Studier i statsvetenskap och marknadskommunikation ledde in på en bana inom reklam och kommunikation där hon hade tunga poster på Paradiset DDB (som idag heter DDB Nord), Mobiloperatören 3 och Aftonbladet.

Hon var även med och arrangerade första Pridefestivalen för tjugo år sedan tillsammans med bland andra Tony Irving. Intresset för HBTQ-frågor är något som levt kvar och hon sitter i dagsläget i styrelsen för bland annat magasinet QX samt Insamlingsstiftelsen RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter).

Helena Westins "portfölj" av styrelseuppdrag

Kommersiella uppdrag: Cinnober Financial Technology, Identity Works, SVT, Dynamic Code och Stockholm Headhunting

Ideella uppdrag: QX, RFSL media & info AB, Insamlingsstiftelsen RFSL, Rättviseförmedlingen och Reklamombudsmannens opinionsnämnd

Det var på reklambyrån Paradiset DDB som hon en dag på skämt sa ”Jag ska bli styrelseproffs”. Något som hon några år senare kom att bli. Det var hennes brinnande intressen för kommunikation, varumärkesbyggande och ledarskap som fick henne att byta bana.

”Att sitta i en styrelse är ett sätt för mig att stilla min nyfikenhet och korsbefrukta mina intressen och kunskaper”, berättar Helena Westin.

Med karriärråd från vännen och styrelseproffset Johan Forsberg ändrade hon sin syn på arbetslivet.

”Johan berättade att han såg på sitt arbetsliv som på en aktieportfölj: en del uppdrag som ger bra med pengar, en del som ger kunskap och erfarenhet, och andra som kan läggas på nyfikenhetskontot med en hög risk.”

Nu är det denna devis Helena lever efter där hon har en blandad portfölj av bolag och uppdrag. Ryggraden är hennes styrelsearbete, sedan tar hon interimsuppdrag samt är rådgivare till personer som ofta har vd-poster eller liknande. Utöver de kommersiella uppdragen har hon en radda ideella uppdrag.

Hon lägger ungefär 50/50 av sin arbetstid mellan det kommersiella och det ideella – hennes egna CSR-arbete. Utöver det finner hon tid för vila, reflektion samt kunskapsinhämtning.

”Jag tar bra betalt för mina kommersiella uppdrag eftersom jag vet att det är något jag är bra på. Men ger av min tid åt det ideella. Genom detta lyckas jag både med att klara brödfödan och arbeta med mina hjärtefrågor för att bidra till en ännu bättre värld.”

Arbetet är omväxlande med allt från omvärldsbevakning och framtidsstrategier till att kontrollera bolagen så att redovisning och skatter är korrekta och att vd och medarbetarna mår bra och levererar.

Att vara lesbisk inom näringslivet har varit till hennes fördel samtidigt som det varit till nackdel att vara kvinna, säger Helena Westin. Dock tillägger hon att det potentiellt kan ha funnits nackdelar av att vara lesbisk som hon inte märkt av, till exempel att hon aldrig blivit tillfrågad att sitta i styrelsen för ett större börsnoterat bolag.

Hon berättar om studier som gjorts av bland annat Linnéuniversitetet, som visar att det finns fördelar med att vara homosexuell kvinna samtidigt som homosexuella män har en viss nackdel inom näringslivet.

”Vi lever i ett patriarkat – så är det bara. Det finns ett visst sexuellt spel mellan män och kvinnor vilket är något jag slipper. När jag inte besvarar en mans flört blir de ofta förvirrade men om förvirringen går över blir jag en av grabbarna.”

Helena Westin berättar att hon inte uttalat märkt av problem på grund av sin läggning men att hon som kvinna och lesbisk alltid är i minoritet. Och i egenskap av kvinna har hon mött motstånd.

”Det finns ett glastak men väl igenom det är jag alltid där på egna villkor och meriter.”

Ofta blir hon påklistrad en massa etiketter bara för att hon är just kvinna, som att hon skulle vara mer emotionell.

Det finns även ett motstånd bland vissa framgångsrika kvinnor. En viss attityd om att det ‘är upp till en själv och jag har minsann fått klara mig själv så det där snacket om glastak och kvotering är bara nonsens’ där många agerar stereotypt, blir homogena och kan se enögt på saker och ting.

”Ofta är kvinnor även dåliga på att hjälpas åt eftersom vi har svårare att be om hjälp och tror att vi måste klara oss själva. Det drabbade mig så illa att jag blev utbränd. Jag trodde att jag måste klara allt själv.”

Genom att vara en påläst feminist anser Helena Westin att hon kunnat ta sig dit hon är idag utan att bli krossad.

”Jag insåg att det inte är jag som är problemet, utan att det är grundförutsättningarna i den patriarkala maktstrukturen som är problemet.”

Hennes bästa lästips är Anna Wahls bok ’Det ordnar sig’. En bok som Helena berättar skapade ett ramaskri på Handelshögskolan i Stockholm när den blev obligatorisk kurslitteratur där för ungefär tio år sedan. Boken är inte längre obligatorisk men i den ges en förståelse och förklaring till den patriarkala strukturen i näringslivet.

Helena Westin berättar även att hon ofta utsatts för de fem härskarteknikerna: osynliggörande, förlöjligande, undanhållande av information, dubbelbestraffning, påförande av skuld och skam. Genom att läsa på och förstå härskarteknikerna har hon kunnat hantera dessa bättre.

”Det finns inget så praktiskt som en god teori.”

Genom att vara egenföretagare lyckas Helena Westin finna tid till att läsa och reflektera, en frihet hon uppskattar. Att läsa och förstå sin omvärld som feminist är något hon rekommenderar alla kvinnor som vill lyckas i näringslivet.

Läs även: Vår nya folksjukdom - att vara beroende av jobb och prestation

Efter en utbrändhet har hon även lärt sig att finna tid till återhämtning. Detta innebär lediga, stillsamma söndagar med periodisk fasta och enbart lugna aktiviteter samt 3 månaders semester per år. Genom att vila och återhämta sig kan hon sedan med resterande tid köra järnet och satsa 110 procent på sina uppdrag.

Så här blir du styrelseproffs, enligt Helena Westin:

1. Först och främst måste du tidigare haft en hög, ledande position, exempelvis vd, på koncernnivå eller ett hyfsat stort bolag. Det visar att du är duktig på att driva företag och du har något att tillföra.

2. Olika kompetenser behövs. Traditionellt har höga positioner och styrelsebefattningar inneburit en man som är ekonom eller civilingenjör, men Helena ser en förändring inom näringslivet där personer med olika erfarenheter, kompetens och bakgrund efterfrågas. ”Ju mer samlad erfarenhet runt bordet av ursprung, nätverk, åsikter desto mer nytta gör vi som grupp.”

3. Bli fruktansvärt duktig på det du gör och är specialiserad på. Även om det behövs människor med olika kompetenser och bakgrunder krävs det att dessa har både spets och djup kunskap inom sitt specialområde.

4. Du måste också vara allmänbildad. Det krävs en bred kompetens som styrelseproffs. Allt från juridik, skatter och redovisning måste kunna hanteras för att lyckas leda företaget rätt.

5. Ge 100 procent på ditt styrelseuppdrag. Styrelsen har en enorm uppgift med ett stort ansvar och måste ses som en profession. Du kan inte både ha tunga styrelseuppdrag och samtidigt arbeta heltid i ett bolag som till exempel vd och se din styrelseroll som ett fritidsintresse vid sidan av.

Läs även: KRÖNIKA: "Vi kan tjafsa om kvotering till styrelserummet och jämställda löner – men inget är viktigare än ägarfrågan"