Fotograf: Drew Hays/Unsplash

Cancerbolaget rusar 30 % på börsen

Bioteknikbolaget Biovica har fått positiv feedback från det amerikanska läkemedelsbolaget (FDA).

Bioteknikbolaget Biovica har fått positiv feedback från det amerikanska läkemedelsbolaget (FDA) som säkerställt att den analytiska valideringen genomförts på ett sådant sätt att produkten kan bli registrerade och godkänd.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget utvecklar blodbaserade biomarkörer i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandlingar.

En klinisk validering av produkten genom studier på patienter beräknas som tidigare ske i slutet av 2019.

"Denna process och dessa milstolpar är viktiga för att vi ska kunna nå slutmålet, en godkänd produkt som kan bidra till en individanpassad behandling för hormonpositiva bröstcancerpatienter och därmed bästa möjliga behandlingsresultat", säger vd Anders Rylander.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.