Fotograf: Jaguar

Snart kan du köra en elektrisk version av ”världens vackraste bil”

Sportklassikern Jaguar E-Type gör comeback – som elbil. 

Jaguar meddelade på torsdagen att sportbilsklassiken Jaguar E-Type ska göra comeback – som elbil.

Ferraris grundare kallade Jaguar E-Type ”världens vackraste bil” och för ett år sedan presenterade Jaguar konceptet med en eldriven version. Bilen fick så stor respons att biltillverkaren nu gör konceptet tillgängligt för alla.

Foto: Jaguar

Istället för nyproduktion rör det sig om att konvertera gamla exemplar till elbilar. Motorn plockas bort för att ge plats åt ett batteri och elmotorn får ta den mekaniska växellådans plats. Enligt företaget kommer körupplevelsen inte förändras så mycket förutom att bilen blir snabbare. Räckvidden väntas landa på kring 270 kilometer.

Foto: Jaguar

I samband med konverteringen kan man också välja att installera digitala instrumentpaneler. Alla originaldelar som plockas ut sparas så att de kan sättas in igen om en kund ångrar sig.

Man behöver inte redan äga någon E-Type för att köpa elbilsversionen – Jaguar kan sköta inköp och restaurering. Ägare av andra klassiska Jaguarmodeller kan också få dem konverterade till elbilar så länge de har samma sexcylindriga motor som E-Type.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST