Fotograf: TT / Kiichiro Sato

Morgan Stanley ska hjälpa Elon Musk att köpa ut Tesla från börsen

Teslas vd Elon Musk har anlitat Morgan Stanley för att personligen ge honom råd kring ett utköp av företaget, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Under tisdagen upphörde banken med sin bevakning av Tesla utan att ange varför, vilket gör att sanningshalten med Bloombergs källor ökar.

Morgan Stanley har annars tidigare jobbat med Tesla i form av garant och är själva en av företagets 20 största aktieägare med 0,6 procent av kapitalet. I sin bevakning har Morgan Stanley traditionellt haft en positiv syn på aktien.

Vid sidan av Morgan Stanley är också Goldman Sachs engagerade med att vara rådgivare åt Tesla. Tillsammans är bankduon de ledande inom fusionsrådgivningar i år.

Tesla eller Morgan Stanley har inte velat kommentera uppgifterna till Bloomberg News.

Musk har tidigare i en tweet angett att en finansiering för privatiseringen av Tesla var säkrad. Senare fick han backa på detta uttalande i ett blogginlägg, men har på grund av utspelet fått en subpoena, krav på ytterligare information, från amerikanska finansinspektionen.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.