Fotograf: Gage Skidmore

Trump utlovar tullar på europeiska bilar

Presidenten är fast besluten att införa tullarna. 

USA ska införa tullar på 25 procent mot bilar från Europa, enligt president Donald Trump.

Han gav detta besked under ett kampanjtal i West Virginia och det bara timmar efter att handelsministern Wilbur Ross valt att skjuta fram publiceringen av en rapport om potentiella biltullar, rapporterar CNBC.

Det amerikanska handelsministeriet har valt att inte framlägga en rapport eftersom man fortfarande är i förhandlingar med EU, men också Kanada och Mexiko.

Wilbur Ross har sagt att materialet som presenterats av biltillverkarna har tagit längre tid att gå igenom än väntat, och därför har man valt att inte publicera en rapport om vilken ställning man tar kring tullarna. Men ska man tro Trump verkar USA alltså redan ha bestämt sig för hur man ska agera mot EU. 

CNBC har sökt efter en kommentar från Vita huset.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.