Fotograf: Ed Sheeran / @teddysphotos

Zlatan vägrade match och gick på Ed Sheerankonsert istället

Medan Zlatan poserade med Ed Sheeran förlorade LA Galaxy med 0-5. 

På lördagen skulle LA Galaxy spela mot Seattle Sounders på bortaplan, men laget fick klara sig utan Zlatan den här gången. Seattles fotbollsplan består nämligen av konstgräs – vilket är en skymf mot den ädla sporten enligt Zlatan.

”Alla konstgräsmattor är dåliga för mig. Det är en skam att vi spelar vissa matcher på konstgräs. Fotboll var inte skapat för att spelas på konstgräs”, sa Zlatan enligt podcasten Corner of the Galaxy, rapporterar Expressen.

Utan stjärnans hjälp förlorade LA Galaxy matchen med 0-5 – något som generade tränaren Sigi Schmid så mycket att han bad om ursäkt till lagets supportrar.

Under tiden var Zlatan upptagen på annat håll. Han gick på konsert och fick träffa Ed Sheeran – eller rättare sagt, ”Ed Sheeran fick äntligen träffa gud”.

Musikern och fotbollslegenden bytte LA Galaxytröjor.

Den amerikanske fotbollsspelaren Jeb Brovsky kritiserade förra veckan Zlatan för att han vägrar spela på konstgräs.

Flera fans kom dock till Zlatans försvar, och menar att just det faktum att Zlatan är så värdefull för laget är en utmärkt anledning till att inte utsätta honom för onödiga risker genom att tvinga honom att spela på konstgräs – särskilt med tanke på hans knäskada.

Sigi Schmid anger dock att Zlatan kommer frångå policyn att inte spela på konstgräs när laget når slutspelet. Zlatan är väldigt viktig för laget. Enligt statistik från LA Galaxys hemsida har Zlatan flest mål, flest skott på mål, flest skott och flest assisterande mål.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.