Fotograf: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Tobii förvärvar mjukvarubolaget Smartbox – för 130 miljoner kronor

Ögonsensorbolaget Tobii förvärvar genom sitt affärsområde Dynavox det brittiska företaget Smartbox Assistive Technology.

Det svenska techbolaget Tobii betalar 11 miljoner pund, motsvarande cirka 130 miljoner kronor för Smartbox Assistive Technology, som finansieras genom lån.  Förvärvet ska vara klart den 1 oktober, enligt ett pressmeddelande.

"Smartbox har spelat en viktig roll i den globala marknaden för kommunikationshjälpmedel. Med sin innovativa mjukvara Grid och entreprenörsanda är de en perfekt match för Tobii Dynavox", säger Fredrik Ruben, affärsområdeschef för Tobii Dynavox.

"Genom att integrera de två verksamheterna kommer vi att ha marknadens starkaste försäljningskanaler och bästa produkter."

Under 2017 omsatte Smartbox motsvarande cirka 110 miljoner kronor och vinstmarginalen beskrivs ligga i linje med Tobii Dynavox.

Tobii uppger att förvärvet kommer att bidra positivt till vinsten per aktie.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.