ANNONS

5 vägar till ett bättre intranät

I jakten på den bästa plattformen för organisationens nya intranät kan det vara svårt att hitta en lösning som uppfyller alla behov, men vem har sagt att man måste välja endast en plattform?

Ett effektivt och långsiktigt hållbart intranät kombinerar ett bra publiceringsverktyg med en stabil plattform för dokumenthantering och samarbetsfunktioner. Det menar i alla fall Per Johansson, vd på Soleil, som lyfter fram fem framgångsfaktorer för hur man bygger ett långsiktigt hållbart och kostnadseffektivt intranät. 

Ordning och reda med en säker dokumenthantering

Med en bra grund för dokumenthantering får du en bättre, effektivare och säkrare dokumentlagring. Du slipper dubbellagring av samma dokument i många versioner och kan vara säker på vilket dokument som innehåller korrekt information. Inga filer fastnar på någons hårddisk och du kan också alltid spåra ändringar. Med ordning och reda kan dina medarbetare vara trygga i att det senaste dokumentet alltid finns på intranätet. 

Effektiva samarbetsgrupper

En annan viktig del för att underlätta arbetsvardagen i organisationen är förstås möjligheten till digitalt samarbete med kollegorna. En plattform där medarbetare i till exempel olika projektgrupper kan nå gemensam information, chatta och dela dokument med varandra. 

Soleil

Vi vill göra arbetet roligare, enklare och effektivare för våra kunders medarbetare. Utmaningarna är många och tröskeln till en effektiv digitalisering kan ibland vara hög. Det finns så många verktyg att det lätt kan bli rörigt för den som inte är expert. Det är där vi kommer in – vi skapar ordning och reda för att uppnå trivsel och trygghet i det digitala. 

Läs mer på soleilit.se 

Soleil IT Sweden AB beräknas omsätta 45 miljoner år 2020. 

Användarvänligt webbpubliceringsverktyg

När du väl har din grund på plats bör du addera ett skalbart, responsivt, flexibelt och kostnadseffektivt publiceringsverktyg. Ett bra publiceringsverktyg är lätt att integrera med olika verksamhetssystem och är mycket lätt för redaktörer att jobba i. Det bör också ge stor flexibilitet vad gäller design. Detta blir en oslagbar kombination till ett effektivt och användarvänligt digitalt arbetsverktyg.

Skräddarsytt innehåll med integrerade verksamhetssystem 

Ett modernt intranät är även målgruppsanpassat. Varje användare vill hitta den information som behövs i arbetet och snabbt kunna tillgodose sig nödvändig information. Därför finns det stora fördelar med att kunna integrera olika verksamhetssystem med publiceringsverktyget.   

Enkla och kostnadseffektiva uppgraderingar

Och förstås, sist men inte minst: ur ett hållbart och långsiktigt perspektiv bör din digitala arbetsplats vara enkel att uppdatera, så att intranätet kan utvecklas i takt med verksamheten. Se till att välja ett publiceringsverktyg som inte tvingar dig till omfattande uppgraderingar och dyra utvecklingskostnader i onödan. 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.