Fotograf: Dan Taylor, Heisenberg Media/Flickr

Nu är det officiellt: Elon Musk får hjälp av Goldman Sachs i utköp av Tesla

Tesla tar verkliga steg mot avnotering.

Goldman Sachs bekräftade på onsdagen att man arbetar med Tesla i elbilstillverkarens giv om avnotering från börsen. Det skriver Business Insider.

LÄS ÄVEN: Galet rally efter Musks tweet: Därför vill han köpa ut Tesla från börsen

Två dagar tidigare tweetade Elon Musk att han gladde sig åt “att arbeta med Silver Lake och Goldman Sachs som finansrådgivare”. Nu har åtminstone halva den tweeten bekräftats.

I ett meddelande till kunder på onsdagen tillkännagav Goldman Sachs att man tagit bort riktkurser och aktierekommendationer för Tesla på grund av att man agerar rådgivare till elbilsbolaget.

På tisdagen rapporterade Bloomberg att vid tiden för Musks tweet hade Goldman Sachs Tesla-analytiker, David Temberrino, ännu inte fått mandat att sluta bevaka aktien, vilket annars är standard under liknande omständigheter.

Silver Lake har assisterat Tesla med transaktionen enligt New York Times, men har ännu inte formellt intagit rollen som rådgivare.

LÄS ÄVEN: Saudiarabiens superfond kan bli Elon Musks parhäst i utköpet av Tesla


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.