Fotograf: Stephan Roehl/Flickr, Unsplash

George Soros senaste hit: Storsatsar på streamad musik

Ljuv musik när George Soros investerar i Spotify och Pandora.

Den legendariske investeraren George Soros lär ha satsat stort på streamingplattformar för musik på sistone. Det skriver Business Insider.

LÄS ÄVEN: George Soros satsar halv miljard på att svenska bolaget ska kollapsa

Under årets andra kvartal ska miljardärens bolag Soros Fund Management ha köpt 728 700 aktier i Spotify till ett dagsvärde av 122,6 miljoner dollar, enligt amerikanska myndighetsdokument som BI tagit del av.

Soros tankade även hem aktier värda 56 miljoner dollar i den amerikanska radiostreamingtjänsten Pandora. Därmed har finansräven satsat hela 178,7 miljoner dollar (1,64 miljarder kronor) på streaming under Q2 2018.

Det är inte känt exakt när Soros gjorde sin placeringar, men Spotify sköt i höjden med 27 procent från börsdebuten på 132 dollar per aktie fram till slutet av juni, och har fortsatt klättra uppåt sedan dess. Pandora ökade med hela 57 procent under Q2.

Under andra kvartalet hamnade Spotify på fjärde plats storleksmässigt sett till alla Soros investeringar. De tre största placeringarna gjordes i Liberty Broadband (556,1 miljoner dollar), VICI Properties (443,7 miljoner) och NXP Semiconductors (209,9 miljoner).

LÄS ÄVEN: Apple flåsar Spotify i nacken på världens största musikmarknad – och snart tar techjätten över ledningen


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.