Fotograf: Pixabay/Unsplash

Spelutvecklaren rasar på rapporten – utelämnar bolagets totalfloppade spelsatsning

Rapportras för gamingbolaget.

Paradox Interactive faller hårt på börsen efter att kvartalsrapporten som släpptes under morgonen blev en besvikelse.

Strax efter klockan 16 är aktien ned 25,74 procent.

I rapporten presenteras en omsättning som var lägre än väntat under andra kvartalet samt en minskad vinst.

Omsättningen uppgick till 298,9 miljoner kronor (289,4), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 346. 

Intäkterna är framförallt hänförliga till spelen Cities: Skylines, BATTLETECH, Stellaris, Hearts of Iron IV och Europa Universalis IV.

Bolagets avgående vd Fredrik Wester som kommer inta rollen som styrelseordförande och den tillträdande vd:n Ebba Ljungerud skriver i en kommentar att under årets andra kvartal släppte man ett nytt spel i form av BATTLETECH. Man släppte även flera expansioner till existerande spelserier: Distant Stars till Stellaris och Parklife till Cities: Skylines, vilken också blev den bäst säljande Cities: Skylines-expansionen någonsin under de första 24 timmarna efter lansering. 

Vad som däremot inte nämns i rapporten är gamingbolagets senaste spelsatsning Surviving Mars. Det skriver Breakit som även grävt fram indikatorer på att spelet är en riktig flopp för spelbolaget.

Under gårdagen registrerade nämligen den inofficiella speltrafikmätaren Steamspy som mest att 823 personer spelade Surviving Mars samtidigt, medan jämförelsesiffran för Cities Skylines var 11 045 personer. 

Spelet har även erhållit betydligt färre rekommendationer som dessutom är mindre positiva till spelet, 58 procent jämfört med Cities Skylines 84 procent positiva recensioner.

LÄS ÄVEN: Han köpte svenska spelbolaget för 1 krona 2004 – idag är det värt över 9 miljarder


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.