Fotograf: Chelsea Odufu

24-åringen vann drömjobbet – i rollen som ’Chief Digital Nomad’ får hon resa världen över för att lära sig om entreprenörskap

Tävlade om sitt drömjobb – och vann.

Chelsea Odufu har ett jobb som de flesta bara kan drömma om.

Hon är ”Chief Digital Nomad” på Fiverr, en amerikansk marknadsplats för frilanstjänster.

Vad det innebär?

Bland annat att hon fått möjligheten att resa tvärsöver Asien för att komma i kontakt med entreprenörer – eller, som Fiverr kallar det: ”doers”.

Det skriver Forbes som träffat den 24-åriga digitala nomaden.

För att hitta den perfekta kandidaten utlyste Fiverr en tävling. Och Chelsea Odufu vann.

Att utlysa tävlingar där priset är ett glammigt jobb som inkluderar gratis-resor till världens alla hörn har blivit något av en trend. För företagen är det ett buzzigt sätt att få publicitet.

När The New York Times annonserade att de sökte en skribent som skulle resa jorden runt för att hitta destinationer till sin årliga lista ”52 places” fick tidningen in över 13 000 sökande.

Men i Fiverrs fall var utlysningen inte bara ett verktyg för att skapa buzz. Chelseas uppdrag är nämligen att samla information och insikter om hur det är att bygga företag och vara entreprenör i länder utanför USA.

Den digitala nomadens resa började redan under hennes studier vid New York Universitys Tisch School of Arts där hon tog sin kandidatexamen i film.

Strax därefter skapade hon, tillsammans med sin bror, filmen ”Ori Inu: In Search of Self” – en prisbelönt film som visats på festivaler världen över, däribland Finland och Sverige.

När hon sökte drömrollen som ”Chief Digital Nomad” befann hon sig i Senegal för att jobba på ett filmprojekt. Hon insåg att det var dags att hon utmanade sina egna uppfattningar genom att möta nya kulturer.

Så hon bestämde sig för att söka.

Efter att ha varit på en resa som tagit henne till länder som Vietnam, Thailand och Hong Kong har hon samlat på sig ett flertal insikter från entreprenörer hon träffat på vägen.

Det här är Chelseas 5 lärdomar:

  1. Var inte rädd för att misslyckas och acceptera misslyckanden som en del av processen.
  2. Du tjänar aldrig mer än någon annan tycker att du är värd, så bege dig ut och förverkliga dina egna drömmar.
  3. Ibland kan du jobba extremt hårt utan att saker blir som du har tänkt. Men lär från dina misstag, ta ansvar för dina brister och fortsätt framåt.
  4. Det finns inte bara en enda kulturell verklighet – utan miljarder. Genom att ta till dig dessa och samarbeta med lokala förmågor kan du effektivt penetrera globala marknader.
  5. Var inte kortsiktig och bara jaga pengar. Se värdet i nya erfarenheter, stark gemenskap och genuina relationer.

LÄS ÄVEN: Boosta din digitala karriär? Ge ut en bok!