Fotograf: Tomas Oneborg / SvD / TT

Bekräftat: Då tas succé-vd:n Ola Rolléns insidermål upp i nästa instans

Ännu är det inte över för Ola Rollén.

Ola Rollén har kallats för "Sveriges kanske bästa företagsledare alla kategorier" – men hamnade rejält i blåsvädret när han för snart två år sedan misstänktes för insiderbrott.

Åklagaren vid insiderrättegången mot Hexagons vd Ola Rollén yrkade på fängelse i ett och ett halvt år.

Vidare begärde åklagaren Marianne Bender att 25 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 25,4 miljoner svenska kronor, ska konfiskeras.

Tidigare i år stod det klart att en enig Olso tingsrätt friat Hexagons vd Ola Rollén från anklagelserna. Han förklarades således icke skyldig till att ha handlat på insiderinformation i norska biometrikbolaget Next Biometrics under hösten 2015.

LÄS ÄVEN: Succé-vd:n Ola Rollén frias från insiderbrott

Domen överklagades av den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim och i mitten av maj kom beskedet att den norska appellationsdomstolen gett grönt ljus för överklagandet, men då sattes inget datum för förhandlingarna.

Nu står det klart att målet kommer att tas upp i nästa instans under våren 2019. Det rapporterar Realtid.se som varit i kontakt med Borgarting lagmannsrett.

Förhandlingar i målet är planerade att ske under perioden 24 april till den 29 maj 2019.

LÄS ÄVEN: Vd innan 30, tokhyllad vid 40, ägare vid 50


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.