Fotograf: Unsplash

Forskningsbolagets genombrott får aktien att rusa tvåsiffrigt

Mid Cap-bolaget Immunovia svarar för en rusning av det vildare slaget.

Immunovias blodbaserade teknologiplattform Immray har kunnat skilja friska prover i kontrollgrupp från prover med icke-småcellig lungcancer med 95 procents noggrannhet i en ny studie som är utförd i samarbete med ett stort globalt läkemedelsföretag.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Som ett resultat av den höga diagnostiska noggrannheten planerar parterna nu att genomföra större studier för att bekräfta de preliminära resultaten.

"Eftersom Immray tidigare har visat likartad hög noggrannhet (98 procent) vid detektering av bukspottkörtelcancer, stärker resultaten från denna studie vår tro på att Immray har potential att bli en central teknologiplattform för cancerdiagnos baserat på blodprover, och vi ser mycket fram emot nästa steg i detta samarbete", säger vd:n Mats Grahn i ett uttalande.

Mid Cap-listade aktien rusar 13 procent (vid 11.30-tiden på torsdagen) på nyheten.

Följ Immunovias aktie i realtid här på VA Finans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST