Fotograf: Unsplash

Här är aktierna som haussas mest på Stockholmsbörsen just nu

Analytikernas favoritlista toppas av fyra svenska bolag som alla analytiker älskar.

Fönsterbolaget Inwido är en av de största favoriterna sett till antalet positiva analyser som uppgår till fyra stycken. Den genomsnittliga riktkursen indikerar att aktien ska upp 29 procent.

Spelbolaget Cherry som varit en rökare på börsen i år, med en rusning på 30 procent, anses ha mer att ge. Potentialen från nuvarande kursnivå är 33 procent, enligt snittriktkursen.

De ser ännu mer potential i bioteknikbolaget Hansa Medical. Aktien ska upp hela 68 procent, enligt snittriktkursen. Den mest haussiga köpreken indikerar en dryg kursdubbling på 123 procent.

Även finansbolaget Hoist Finance lockar till köp. Tre analytiker är överens om att aktien är ett klipp, och de förväntar sig en uppgång kring 26 procent.

Topplistan nedan baseras på databasen Factset, som lagrar analytikernas estimat. För att ta plats krävs att minst tre analytiker följer bolaget.

 

Aktie Antal köprekar Totalt antal Andel köp (%)
Cherry 3 3 100
Hansa Medical 4 4 100
Hoist Finance 3 3 100
Inwido 4 4 100
Hufvudstaden 9 10 90
Investor 8 9 89
Kungsleden 7 8 88
Källa: Factset      

Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.