Fotograf: Lego press

Här är Legos första hållbara bitar – tillverkade av sockerrör

Planen är att de flesta produkter ska tillverkas av miljövänliga eller återvunna material år 2030.

Den danska leksakstillverkaren Lego har höga ambitioner för sitt hållbarhetsarbete. År 2030 ska majoriteten av deras produkter och förpackningar vara tillverkade av miljövänliga eller återvunna material.

I augusti tog de sitt första steg med att introducera “plantor från plantor”-bitar. Det är plastbitar gjorda av sockerrör i form av just växter. Företaget tillkännagav sitt nya projekt i mars i år.

Från och med 1 augusti får webbkunder i Kanada, USA, Storbritannien, Tyskland, Österrike plantorna på köpet när de handlar för 35 dollar. Lego-bitarna kommer även att bli en del av andra produkter under 2018, rapporterar Business Insider Polska

Legos nya bitar är gjorda av bio-polyeten, vilket är ett material tillverkat från sockerrör. Plasten är i linje med riktlinjerna från Legos partner World Wildlife Fund, WWF. Trots att plasten kommer från vegetabiliska källor är Lego-bitarna inte biologiskt nedbrytbara.

LÄS ÄVENHistorien om det danska familjeimperiet som skapat plastbitar värda 43 miljarder


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST