Fotograf: Johan Nilsson/TT

Extrema hettan drabbar byggvaruhus – här är prylarna ingen längre vill ha

Räkna med rea på gräsklippare och trimrar om varma vädret håller i sig.

Bygghandeln går trögare mot bakgrund av en ovanligt varm sommar som påverkat försäljningen av trädgårdsprodukter. Det rapporterar Dagens Industri.

I juni ökade bygghandelns försäljning med låga 0,7 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Försäljningen av trädgårdsprodukter minskade med drygt 10 procent i juni. Johan Saxne, marknadschef på tyskägda Bauhaus, bekräftar att torkan påverkat försäljningen av gräsklippare, trimrar och liknande produkter.

Trots värmen har dock Bauhaus totala försäljningen ökat med 7 till 8 procent under sommaren. XL Byggs försäljning under sommaren ligger istället i linje med föregående år, framgår det av artikeln.

Monica Björk, vd för branschorganisationen Byggmaterialhandlarna, bedömer att den höga försäljningstillväxten i maj kan vara en förklarande faktor. Sedan medförde hettan troligtvis försenade byggplaner.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.