Fotograf: TT / Nati Harnik

Warren Buffett vänder trenden - kanoncomeback efter sämsta kvartalet på nio år

Apple-investeringar har starkt bidragit till att Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway har överträffat marknadens förväntningar med råge

Efter att Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway redovisade en förlust på 1,14 miljarder dollar för första kvartalet 2018 presenterar ’Oraklet i Omaha’ ett galet bra andra kvartal med en 67-procentig ökning av rörelseresultatet.

Apple-investeringar har starkt bidragit till att Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway har överträffat marknadens förväntningar med råge. Enligt CNN uppgår Berkshire Hathaways innehav i Apple numera till 5 procent, vilket motsvarar ett värde på cirka 50 miljarder dollar.

Rörelseresultatet steg med osannolika 67 procent till 6,9 miljarder dollar under andra kvartalet 2018 jämfört med motsvarande period förra året. Kvartalets nettointäkter landade på 12 miljarder dollar.

Siffrorna står i bjärt kontrast till första kvartalet då Berkshire Hathaway redovisade sin största förlust sedan 2009. Då ansåg Warren Buffett att nya redovisningsregler förvränger bilden av nettointäkter och därmed vilseleder kommentatorer och investerare.

Q1-förlusten kom dessutom efter att Berkshire Hathaway inte infriat Wall Streets förväntningar under åtta kvartal på raken. Men efter Q2 råder alltså helt andra tongångar från Wall Street och det står också klart att kassakistan har svällt från 109 miljarder dollar till 111,1.

Warren Buffett har dock varit tydlig med att nyckeln till att Berkshire Hathaway ska kunna öka sina vinster långsiktigt är att använda pengarna för stora investeringar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST