Fotograf: Tomas Oneborg/SvD/TT

Storägaren Gardell i attack mot vd: ”Någonstans är måttet rågat för aktieägarna”

Christer Gardell, storägare i ABB via aktivistfonden Cevian, går till förnyat angrepp på ABB:s vd Ulrich Spiesshofer.

Christer Gardell, storägare i ABB via aktivistfonden Cevian, går till förnyat angrepp på ABB:s vd Ulrich Spiesshofer sedan denne i ett möte med aktieanalytiker förnekat att bolaget utgör ett konglomerat.

"Det är dags att han börjar se verkligheten som alla andra ser den: ABB är ett konglomerat, punkt. Slut", säger Christer Gardell till Dagens Industri och fyller på med omdömen som "verklighetsflykt och värdesänkande" om vd:ns påståenden.

Ulrich Spiesshofer ska den 20 juli i ett möte med analytiker från Goldman Sachs, JP Morgan, Citi och Morgan Stanley ha gått i försvarsställning och hävdat att ABB inte är ett konglomerat, vilket analytikerna noterat med förvåning.

Christer Gardell har redan tidigare varit kritisk mot Ulrich Spiesshofer och dennes beslut att inte knoppa av kraftdivisionen Power Grids.

"Det har gått nästan två år sedan det olyckliga beslutet och kursutvecklingen har varit bedrövlig", säger han nu och flaggar för att trycket på vd:n kan komma att öka.

"Det är klart att någonstans är måttet rågat för aktieägarna", säger han till DI.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.