Episurf / Youtube

Medicinteknikaktien får vind i seglen av nya patenten

Under fredagen rapporterade svenska tillverkaren av skräddarsydda proteser Episurf två nya patent i Australien och USA.

Under fredagen rapporterade svenska tillverkaren av skräddarsydda proteser Episurf AB två nya patent i Australien och USA.

Aktien steg under fredagen på beskedet och uppåtrörelsen fortsätter på måndagen med Episurf som dagens vinnare på Stockholmsbörsen. Klockan 14 hade aktien stigit 21% till 5,9 kronor, från 4,9 kronor.

Det australiensiska patentet avser ett implantat och verktyg för reparation av brosk i knäleden. Episurfs vd Pål Rydfors välkomnade patentet som det första av flera besläktade patent.

Det amerikanska patentet avser ett system för att försäkra att Episurfs individualiserade proteser blir korrekt placerade när de opereras in.

Uppgången på börsen innebär att aktien återtar mark som förlorades i juli då aktien nådde årets lågvattenmärke på 4,1 kronor efter en stadig nedåttrend sedan årshögsta den 28 februari på 6,9 kronor.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.