Fotograf: Evan Vucci/TT

Trump kommer skala ner handelskriget om börsen påverkas, enligt finansjätten

En nedgång på 10 procent skulle kunna räcka.

Donald Trump kan komma att ändra sig om handelskriget börjar att påverka börsen. Det bedömer UBS kapitalförvaltningsenhet i en ny rapport.

LÄS ÄVEN: Nu vill Trump drämma till Kina med ännu högre tullar

"Vi har en stark övertygelse om att (Trump) regeringens strategi kommer att vara reflexiv för ekonomisk och marknadsmässig inverkan", uppger allokeringsansvarige Erin Browne i en kommentar enligt CNBC. 

Trump kommer att backa från att öka trycket i handelsfrågan om konflikten påverkar Wall Street, enligt Browne. Detta då regeringens viktigaste fråga är styrkan på den amerikanska ekonomin.

Vid flera tillfällen har den amerikanska presidenten offentligt dragit samband mellan toppnoteringar på börsen och ekonomins hälsa. UBS menar därför att om marknaden dippar på grund av hans handlingar kommer han snart att överväga huruvida nya tariffer och handelshinder bör införas.

UBS menar att en börsnedgång om 10 procent, under en kort tidsperiod, skulle kunna räcka.

LÄS ÄVEN: 4000 svenska jobb hotas av Trumps tullar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.