Fotograf: Pexels

Medicinteknikbolaget rusar på börsen efter besked om nya patent

På morgonen meddelades att två nya patent godkänts.

Episurf får ett patentbeviljande i Australien som avser den medicintekniska produkten Episealer Femoral Twin och dess design. Det framgår av ett pressmeddelande. 

"Episealer Twin-teknologin är en uppskattad lösning för de ofta förekommande avlånga broskskadorna, och vi välkomnar därför detta första godkännande inom denna patentfamilj", kommenterar vd:n Pål Ryfors i pressmeddelandet. 

Episurf meddelade tidigare under morgonen att det amerikanska patentverket USPTO har meddelat sin avsikt att bevilja ytterligare en av Episurfs patentansökningar rörande bolagets individanpassade implantat.

Aktien är vid 12:30-tiden upp 25 procent.

Följ Episurfs aktie live på VA Finans.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.