Fotograf: Pexels

H&M-anställda demonstrerar utanför butikerna i New York – kräver samma villkor som hos Zara

Deltidsanställda kräver bättre villkor.

De fackliga protesterna mot arbetsvillkoren för anställda vid H&M:s butiker i New York som pågått de senaste månaderna har trappats upp. Under tisdagen ordnades demonstrationer utanför samtliga H&M-butiker i staden, rapporterar DN:s New York-korrespondent.

LÄS ÄVEN: H&M anklagas för dålig koll på underleverantörer – ”Dödshot och misshandelsfall”

Striden gäller schemaläggningen och förmåner för deltidsanställda, där fackförbundet RWDSU sökt teckna ett nytt avtal med butikskedjan sedan i maj.

“Vi kräver bara att de ska ge samma villkor som Zara”, säger Alvin Ramnarain, facklig chef för RWDSU:s lokalavdelning i New York.

Fackförbundet menar att relationen med H&M varit god under tio år och uttrycker förvåning över att bolaget inte velat förnya avtalet.

H&M har inte kommenterat den senaste utvecklingen med eskalerande fackliga påtryckningar, men har tidigare uppgett att förhandlingar pågår.

MER LÄSNING: Afound, Arket, Nyden… H&M:s nya satsningar riskerar sabba varumärket, varnar forskare


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.