Fotograf: Kollage: Noah Berger/TT/Pexels

Elon Musk avslöjade just de senaste Tesla-uppdateringarna: ”Fest och camping”-mode och spel med ratten som kontroll

Elbilen ska inte längre bara ta dig från punkt A till punkt B.

Teslas elbilar ska inte längre bara vara till för att transportera dig. Nu ska bilen även kunna sättas i ett ”fest och camping”-mode. Det skriver Teslas vd Elon Musk på Twitter.

Uppdateringen innebär att du kommer att kunna hålla igång bilens klimatsystem, viss belysning samt ljud och laddningsfunktioner i 48 timmar – så länge bilen står still.

För dig som inte känner för att campa, eller bara måste vänta i bilen på dina medcampare, kommer du kunna fördriva tiden med att spela spel.

Musk lovar att ”några av de bästa” Atari-spelen kommer att vara en del av mjukvaruuppdateringen som kommer om några veckor. Det skriver Engadget.

Och det handlar inte bara om att sitta och trycka på bilens skärm, utan ratten kommer att kunna användas som kontroll för att till exempel spela racingspelet Pole Position.

Fler spel tycks dessutom vara att vänta. Elon Musk skrev nämligen på Twitter att den som gillar att utveckla spel borde överväga att söka till Tesla.

LÄS ÄVEN: Tesla släppte precis sin senaste koldioxidfria kreation – en surfbräda för 13 000 kronor


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.