Fotograf: Pexels/Leo Vegas Press

Spelbolaget störtdyker på börsen efter missen

Delårsrapporten får spelbolaget att dyka på börsen.

Leo Vegas delårsrapport visade upp spelintäkter under förväntan.

Utfallet i juli "är lägre än vi förväntat oss mot bakgrund av att kundbasen fortsatt utvecklat sig väl", skriver speloperatören i rapporten.

Leo Vegas spelintäkter ökade med 45 procent till 26,4 miljoner euro i juli.

I det andra kvartalet ökade spelintäkterna med totalt 76 procent.

I det tredje kvartalet förväntar sig spelbolaget att marknadsföringen i relation till intäkterna kommer vara på liknande nivå som det andra kvartalet då den var 34,9 procent.

"Arbetet under det andra kvartalet har givit oss en stabil grund att stå på som vi fortsätter att förbättra. Det ger oss bra möjligheter att skapa långsiktig tillväxt och jobba mot våra finansiella mål", skriver speloperatören även i rapporten.

Just lägre marknadsföringskostnader var den huvudsakliga anledningen till att bolaget nådde vad det kallar ett "rekordresultat" och till att bolaget var tvunget att skicka ut en omvänd vinstvarning den 18 juli.

"Vår datadrivna marknadsföringsmodell fungerar så att vi investerar bara om vi ser tillräckligt hög avkastning i våra marknadskanaler. Under fotbolls-VM ökade många spelbolag med Sportspel som huvudfokus väsentligt sina budgetar, varför kundvärdet på lång sikt bedömdes som osäkert", skriver bolagets vd Gustaf Hagman i rapporten om marknadsföringen.

"Här har våra modeller indikerat att vi inte bör annonsera i vissa kanaler och då har vi helt enkelt avstått vilket i sin tur medfört en något lägre tillväxt och samtidigt ett väsentligt högre ebitda-resultat", skriver han vidare.

I skrivande stund är aktien ned 14,73 procent.

Följ aktien live på VA Finans.

LÄS ÄVEN: Nu planerar svenska hästspelsjätten att starta nätkasino


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.