Fotograf: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/TT

Nu lyfter Apple – börsvärdet ruskigt nära drömgränsen

Blir Apple det första bolaget någonsin att nå ett börsvärde på 1 biljon dollar?

Det var först efter gårdagens börsstängning som Apple släppte sin rapport. Analytikernas förväntningar överträffades och aktien lyfte redan i gårdagens efterhandel. I börsöppningen fortsätter Apple nu uppåt.

LÄS ÄVEN: Apple krossade analytikernas förväntningar – lyfte i efterhandeln

I skrivande stund är aktien upp 4,72 procent.

Inför rapportsläppet var det flera nyhetskällor som menade att bolagets börsvärde på en bra rapport skulle kunna nå den magiska gränsen på 1 000 miljarder dollar, motsvarande ungefär 8 800 miljarder. Teknikjätten skulle då bli det första bolaget någonsin som når en så hög värdering.

Aktiekursen ligger efter uppgången i börsöppningen på drygt 199 dollar.

För att nå rekordvärderingen krävs en aktiekurs på 203,45 dollar, enligt Bloomberg.

Följ Apples aktie live på VA Finans.

LÄS ÄVEN: Tim Cook: Därför älskar svenskarna iPhone


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.