Fotograf: Pexels

Stockholm utsågs just till en av världens hetaste edtech-hubbar

Edtech-klimatet i Stockholm är ett av världens bästa.

Sveriges huvudstad intar en plats i toppen när världens bästa edtech-miljöer utses. Det enligt det australienska bolaget Navitas Ventures senaste rakning.

LÄS ÄVEN: Smarta tvättmaskiner, svenska elbilar och solenergilagring – här är de vassaste energiinnovationerna just nu

Rankningen bygger på ett antal parametrar: antal bolag, tillgång till kapital, ekosystem i form av organisationer, marknadsplatser och inkubatorer, statligt stöd samt tillgång och kvalitet på utbildningsystemet.

Stockholm rankas som världens 10:e bästa edtech-miljö. Listan toppas – inte helt oväntat – av Beijing, Silicon Valley och New York.

”Stockholm är en uppstickare med sin tiondeplacering på listan. Trots sin ringa storlek placerar sig Stockholm bland de internationella jättestäderna, mycket tack vare en hög innovationsgrad och ett växande ekosystem som stödjer branschen, inte minst på nordisk nivå,” förklarar Tim Praill, strategichef på Navitas och chef på Navitas Ventures i ett pressmeddelande.

Rapporten lyfter bland annat fram statens innovationsmyndighet, Vinnova, som en av anledningarna till Stockholms höga placering – över såväl Singapore som Berlin. Ett 60-tal bolag ska ha fått innovationsfinansiering av myndigheten de senaste åren, där flera är hemmahörande i Stockholm

Det här är de 10 bästa edtech-miljöerna i världen:

1. Beijing

2. Bay Area (Silicon Valley)

3. New York

4. Boston

5. London

6. Shanghai

7. Bangalore

8. Paris

9. Tel Aviv

10. Stockholm


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant