Fotograf: Pressbild Ikea/Pixabay

Ikeas nya koncept: Öppnar mini-butik i centrala London

Minibutiker i city är Ikeas senaste satsning.

Ikea kommer att öppna upp en första mindre butik i vad som beskrivs som en ny, global innerstadssatsning. Den första minibutiken kommer att ligga på Tottenham Court Road i centrala London och öppnar i höst, enligt ett pressmeddelande.

Tanken att kunderna ska kunna planera större hemmaprojekt, såsom kök eller sovrum, i de mindre butikerna. Tottenham Court Road-butiken kommer ha fokus på kök och garderober.

Den svenska möbeljätten har sedan tidigare en popup-butik för kök i centrala Stockholm, men London-satsningen lär vara en första pilot i en global satsning på att ta Ikea från förortens handelsplatser till innerstadsborna. 

Läs mer: Vi besökte IKEA:s första butik i centrala Stockholm – och det här förändrar allt

Ikeas detaljhandelschef Javier Quiñones uppger att satsningen är en anpassning till urbaniseringen.

“Vi är stolta över att London är den första staden globalt att vara pilot för det här konceptet, då vi siktar på att vara mer tillgängliga och på att föra Ikea närmare till många fler”, säger Javier Quiñones.

Utöver den nya butiken på Tottenham Court Road utforskar Ikea även andra platser i London för liknande butiker, och säger sig dessutom vara öppen för att testa fler nya koncept i citynära lägen.

Läs även: Ikea avslöjar nya strategin: Så ska möbeljätten bli helt cirkulär till år 2030


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST