Fotograf: Kollage: Twitter/AP Photo/Richard Drew

Twitter slaktas nu på börsen efter att ha stängt ner 9 miljoner falska konton

Mikrobloggen faller på börsen efter besked om minskat antal användare.

Twitter redovisar en omsättning i linje med förväntningarna under andra kvartalet. Aktien rasar dock med över 16 procent i förhandeln efter att bolaget meddelat om att de stängt ner nästan 9 miljoner falska konton vilket gjort att antalet månatliga användare minskat.

Antalet aktiva användare på Twitter uppgick till 335 miljoner stycken i det andra kvartalet, mot analytikerprognos om 338 miljoner användare. Under det innevarande kvartalet bedömer bolaget att antalet aktiva användare minskar med ett medelstort ensiffrigt miljon-tal, efter att ha minskat med en miljon användare under det andra kvartalet.

Twitter spår även att den justerade ebitda-vinsten blir mellan 215 och 235 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2018. Det framgår av bolagets halvårsrapport. Snittförväntan låg enligt Bloomberg News prognos på 268 miljoner dollar.

I skrivande stund är aktien ned 17,05 procent.

Följ aktien live på VA Finans.

LÄS ÄVEN: Larmet inför valet: Bottar kan ligga bakom 1 av 10 svenska Twitter-konton


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant