Fotograf: Amazon Press

Nu är Amazon snart värt 1 000 miljarder dollar

Det kan bli e-handelsbjässen som först spränger den magiska gränsen.

E-handelsjätten Amazon släppte en stark kvartalsrapport efter USA-börsens stängning på torsdagen. Resultatet per aktie var 5:07 dollar, mer än dubbelt så högt som analytikers förväntningar på 2:49 dollar. Det framgår av Bloomberg News.

LÄS ÄVEN: Experter: Så ska Amazon krossa svenska e-handlarna – ’Kommer ha ihjäl en massa aktörer’

Den starka rapporten lyfte aktien omkring 2-3 procent i efterhandeln. I och med detta är Amazon nu nära att bli det första bolaget någonsin som uppnår ett börsvärde på 1 000 miljarder dollar.

Vinsten blev 2,5 miljarder dollar, att jämföra med en vinst på 197 miljoner dollar samma kvartal året innan.

Den största delen av vinstlyftet kommer från mindre kända delar av bolaget. Bland annat har Amazons molntjänster ökat försäljningen med 49 procent.

En annan del av företaget som gått starkt är annonser. Omsättningen steg här med 2,2 miljarder dollar under kvartalet. Det innebär att Amazon på annonsmarknaden nu är tre gånger större än Twitter och tio gånger större än Snapchat. Det skriver Dagens Industri.

LÄS ÄVEN: Amazon-grundaren Jeff Bezos – nu världens rikaste i modern tid


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.