Fotograf: AP Photo/Francois Mori

Facebook befinner sig i fritt fall på börsen

Facebook-aktien sjunker som en sten i börsöppningen.

I linje med förväntningarna inför dagens börsöppning fortsätter Facebook-aktien att falla. I skrivande stund är aktien ned 18,95 procent och handlas för drygt 176 dollar.

LÄS ÄVEN: Mark Zuckerberg förlorade just 149 miljarder kronor – på en enda kväll

Det var i efterhandeln i New York som Facebook föll som en sten efter en kvartalsrapport som inte levde upp till marknadens förväntningar. Som mest var aktien ned 23 procent, vilket motsvarar ett förlorat börsvärde om 130 miljarder dollar.

Facebook rapporterade något sämre intäkter än väntat för det andra kvartalet och även antalet aktiva användare var något lägre än analytikers prognoser. Bolaget nådde därmed inte intäktsförväntningarna för första gången sedan början av 2015.

Nu när fallet tycks realiseras även på bred front kan Facebook gå till historien som det bolag som fått genomlida det största börsraset under en enskild dag i Wall Streets historia.

LÄS ÄVEN: Facebook-raset: Kan bli det största i börsens historia

Facebooks storägare Trillium Asset Managment kräver nu att grundaren Mark Zuckerberg ska avsättas som styrelseordförande och ersättas av en oberoende ordförande, enligt tidningen Business Insider.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST