Fotograf: Jeff Roberson

Mark Zuckerberg förlorade just 149 miljarder kronor – på en enda kväll

Gårdagen var tuff för Facebookgrundaren.

Mark Zuckerbergs förmögenhet fick sig en rejäl smäll under gårdagen.

Det var i efterhandeln i New York som Facebook föll som en sten efter en kvartalsrapport som inte levde upp till marknadens förväntningar. Som mest var aktien ned 23 procent, vilket motsvarar ett förlorat börsvärde om 130 miljarder dollar. 

Facebook rapporterade något sämre intäkter än väntat för det andra kvartalet och även antalet aktiva användare var något lägre än analytikers prognoser. Bolaget nådde därmed inte intäktsförväntningarna för första gången sedan början av 2015.

För Mark Zuckerberg innebar det att förmögenheten minskade med nästan 149 miljarder kronor – en dryg femtedel av hela grundarens förmögenhet. På Bloombergs rankning över världens rikaste innebar det ett tapp med tre placeringar, från plats tre till plats sex.

Enligt Bloomberg hade ett liknande tapp för många andra miljardärer på listan inneburit konkurs.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.