Fotograf: Pixabay

Bettingbolaget faller hårt på börsen – trots att de prickar förväntningarna

Trots högre vinst faller bolaget.

Spelbettingbolaget Kindred (tidigare Unibet) redovisar högre vinst i linje med analytikerkonsensus, samtidigt som man redovisar ett något lägre spelöverskott än väntat. 

Spelöverskottet uppgick till 219,0 miljoner brittiska pund (166,5), väntat 222,1 miljoner pund.

Spelöverskottet för sportspel uppgick till 104,9 (73,2) miljoner brittiska pund för andra kvartalet 2018. Under det andra kvartalet 2018 utgjorde Livebetting 58,7 (61,6) procent av bruttoomsättningen för sportspel och 46,5 (52,3) procent av spelöverskottet för sportspel. Övriga spelprodukter uppvisade ett spelöverskott på 114,1 (93,4) miljoner brittiska pund för andra kvartalet 2018. 

Bolagets vd Henrik Tjärnström skriver i en kommentar att fotbolls-VM 2018 medförde nya rekord i kundaktivitet och en fortsatt stark organisk tillväxt, och oväntade matchresultat ledde till en bruttomarginal i sportboken om 8,2 procent efter Free Bets.

”Spelöverskottet ökade med 24 procent organiskt och i fasta växelkurser, vilket innebär att vi fortsätter att ta marknadsandelar. Spelöverskottet från mobilen ökade med 29 procent jämfört med första kvartalet föregående år och uppgick till 72 procent av totala spelöverskottet. Av koncernens spelöverskott kom 43 procent från lokalt reglerade marknader”, skriver vd:n i rapporten. 

Under perioden fram till 22 juli 2018 var det genomsnittliga dagliga spelöverskottet i pund 29 procent högre jämfört med samma period 2017, delger vd:n. 

I skrivande stund är aktien ned 11,50 procent.

Följ Kindreds kurs live på VA Finans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.