Finansbolagets chefsekonom: Trump-tweets biter inte längre på marknaden

Marknaden tar inte längre Trumps tweets på särskilt stort allvar.

Marknaden ignorerar Trump-tweets i allt högre utsträckning enligt UBS globala chefsekonom Paul Donovan. Det skriver CNBC.

Under måndagen kom en rad tweets från president Donald Trump. Först och främst tog den amerikanska presidenten till Twitter för att tala om för Irans president Hassan Rouhani att han aldrig bör hota USA igen. 

Till följd av ordkriget som uppstod räknade investerare med ökad spänning mellan Washington och Tehran och oljepriset ökade något.

Efter detta följde ett hätskt påstående om att tidningen Washington Post, som ägs av Amazons grundare och vd Jeff Bezos, inte är något annat än en dyr lobbyist för Amazon.

Och att den amerikanska posten används som Amazons egen springpojke.

Amazons aktie var under måndagen ned 2,4 procent som ett resultat av kritiken. Vid börsstängning hade aktien hämtat sig och var ned 0,65 procent.

UBS chefsekonom Paul Donovan framhöll under måndagen att även om tweeten om Iran är allvarlig, så har marknaden börjat ta Trumps onlineaktiviteter med en nypa salt.

Efter Trumps aggresiva tweetande mot Nordkorea - samtidigt som landet tycks fortsätta med sitt kärnvapenprogram - verkar marknaden inte längre ta Trumps tweets på samma allvar som tidigare, enligt Paul Donovan.

LÄS ÄVEN: Därför ”leker” Trump med sanningen – så fungerar den bakomliggande psykologin


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.