Fotograf: Heddergott, TUM

SpaceX hyperloop slog just hastighetsrekord – Ny topphastighet: 467 km/h

Framtidens transportsystem närmar sig verklighet.

Det var under en tävling arrangerad av SpaceX som det nya hastighetsrekordet för hyperloopen slogs. Det skriver TechCrunch.

När studenteamet WARR Hyperloop från Münchens tekniska universitet skickade iväg sin podd längs den 1,3 kilometer långa testbanan på rymdföretagets huvudkvarter i Kalifornien uppmättes en hastighet på 467 kilometer i timmen.

I och med detta slog teamet rekordet på 322 km/h de själva satt året innan, men även Virgin Hyperloop’s rekord på 386 km/h som sattes under slutet av förra året.

Tävlingen, ”The Hyperloop Pod Competition”, går ut på att designa den snabbaste möjliga hyperloop-podden. Kraven är att podden ska drivas av egna propellrar och kunna ta sig ner för den 1,3 kilometer långa banan på egen hand från en stillastående position.

Det tidigare uttalade målet är en hastighet på 966 kilometer i timmen. Dit är det ännu en bit kvar.

Tävlingen gick av stapeln för första gången 2015 med målsättningen att utveckla den innovation som krävs för att skapa framtidens transportsystem. Det är den första tävlingen i värden av sitt slag.

“Det här är verkligen den första möjligheten att skapa ett nytt transportsätt,” sa Elon Musk under tävlingen enligt The Verge. ”Det är verkligen vad den här tävlingen handlar om: saker som radikalt kan transformera städer och det sätt människor tar sig runt på.”

LÄS ÄVEN: SpaceX är nu världens tredje högst värderade startup – efter Uber och Airbnb


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant