Fotograf: Pixabay

Trots en skakig bomarknad – fritidshusen väntas sälja som smör

Fortsatt iver på marknaden för fritidshus.

Det låga utbudet under de tidiga sommarmånaderna indikerade att det skulle bli en trög sommar för försäljningen av fritidshus. Men med sommarvärmen kom allt fler fritidsbostäder att läggas ut till försäljning.

LÄS ÄVEN: Snart kan mäklarna ryka – fler vill e-handla bostäder

Utbudet i början av maj var hela 21 procent lägre än samma månad året innan. Under maj månaden kom emellertid 1957 nya objekt att läggas upp på Hemnet, jämfört med 1608 året innan. Även under juni var utbudet högre än föregående år då 1312 nya objekt lades ut, jämfört med 1294 objekt året innan. Det framgår av statistik från Hemnet som Dagens Industri tagit del av.

"Vi har varit positivt överraskade över hur fritidshusmarknaden har varit från maj och framåt", säger Lars Karlsson på Svensk fastighetsförmedling i Norrtälje till Dagens Industri.

Givet en rimlig prissättning kan de flesta objekt som finns uppe till försäljning också komma att säljas, menar Lars Karlsson. Detta då det krävas ytterligare problem på bostadsmarknaden i stort innan marknaden för fritidshus kommer att påverkas.

LÄS ÄVEN: 4 faktorer som bäddar för en stökig höst på bostadsmarknaden


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.