Fotograf: Unsplash

Netflix nya giv: Ska göra komediradio

Satsar på komedi i etern.

Streamingtjätten Netflix har ingått ett avtal med satellitradiobolaget Siriux XM som innebär skapandet av en radiokanal som är inriktad på komedi. Kanalen får namnet Netflix Is a Joke Radio, skriver Wall Street Journal.

Det är första gången som Netflix går utanför video för att samarbeta med en annan plattform.

Konkurrensen tilltar för streamingbolaget, vars rivaler Hulu och Amazon nu satsar hårt på eget innehåll. Disney, som äger Hulu, är dessutom i färd med att lansera en egen streamingtjänst som ska konkurrera med Netflix.

Läs även: Amazon beställer scifi-serie baserad på svenske konstnärens målningar

Netflix har de senaste åren gått in för att göra just komedi till “sin” genre, och har lagt stora resurser på att locka till sig stjärnkomiker som Chris Rock, Dave Chappelle och Amy Schumer från konkurrenten HBO – ibland genom att erbjuda mer än dubbla ersättningen komikerna fått av AT&T-ägda HBO, enligt Wall Street Journal.

Radiokanalen är tänkt att bland annat användas för att marknadsföra bolagets eget innehåll inom stand-up. Precis som Netflix serie- och filmutbud ska Netflix Is a Joke Radio vara helt fri från reklam.

“Vi menar att vårt samarbete med SiriusXM kommer att utöka valmöjligheterna för lyssnare att prova på och ta del av reklamfritt innehåll som tas från vår tjänst”, sa Netflix Chief Content Officer Ted Sarandos.

Lansering sker i januari 2019.

Läs även: Netflix aktie på fall – färre abonnenter än väntat

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST