Fotograf: Pressbild Xmreality

AR-bolagets aktie rusar på börsen när Spiltan gör intåg

Xmreality backas nu av ett av Sveriges hetaste investmentbolag.

Investmentbolaget Spiltan har köpt 495.000 aktier i First North-noterade AR-bolaget Xmreality. Köpet gjordes under det andra kvartalet och ger Spiltan 3,4 procent av aktierna i Xmreality. 

Det rapporterar Di Digital på tisdagen efter att ägardatatjänsten Holdings släppt ny statistik.

Mer om Spiltan: Buffetts svenska lärjungar – så blev deras aktieklubb landets hetaste investmentbolag

Xmreality har utvecklat ett system där tekniker kan vägledas av experter på distans med hjälp av en mobilkamera eller smarta glasögon.

För första kvartalet 2018 redovisade Xmreality en nettoomsättning om 2 miljoner kronor. De totala intäkterna uppgick till 3,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet för perioden landade på -6,6 miljoner kronor.

Trots svag kvartalsrapport tidigare i år tror Spiltan på en vändning där Xmreality får ut dess AR-teknik till fler:

”Flera större bolag testar detta just nu och börjar man rulla ut AR-tekniken så kan det bli en högre siffra för Xmreality. Förhoppningen är att de ska få in fler order nu”, sade Spiltans vd Per H Börjesson till Di Digital.

Sett till Xmrealitys kurs omkring klockan 12.45 var Spiltans post i AR-bolaget värd cirka 4,2 miljoner kronor. Aktien i Xmreality hade då stigit med drygt 18 procent i förhållande till stängning på måndagen.

Läs även: Vi har testat AR-hjälmarnas Rolls Royce – som går lös på 30 000 kr


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.