Fotograf: Charles Sykes/Invision/AP/TT, Pixabay

Tesla-aktien tappar – efter Elon Musks ‘pedofil’-tweet

Kallade brittisk dykare för ”pedofil”.

Tesla tappade drygt 3 procent på måndagen. Enligt flera analytiker berodde fallet till stor del på ett uttalande av Elon Musk på Twitter.

Det skriver Reuters.

Teslas vd och grundare Elon Musk åkte till Thailand i förra veckan dit han även skickade en u-båt för att assistera i räddningsinsatsen av det thailändska fotbollslaget som satt instängda i en grotta.

Läs även: Tesla Club Sweden ryter till mot Elon Musk: "Bra om han kan lära sig att hålla klaffen"

En brittisk dykare på plats kritiserade Elon Musk för att ubåten enbart handlade om ett PR-trick vilket fick Tesla-vd:n att gå till attack på Twitter där han bland annat kallade dykaren för ”pedofil”.

Elon Musk raderade senare meddelandet utan att kommentera händelsen ytterligare. Ett flertal analytiker och investerare som vill vara anonyma berättar för Reuters att Elon Musks Twitter-meddelanden och andra offentliga uttalanden riskerar att distrahera honom från ansvaret som vd för elbilbolaget.

Följ Teslas aktie i realtid på VA Finans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST